SPICY SMÅKAGER MED LAKRIDS, CHOKOLADE OG GOJIBÆR

Her kommer endnu en opskrift på noget lækkert med lakrids, nemlig småkager med lakrids, chokolade og gojibær :-) Jeg har fundet opskriften på nettet og improviseret lidt, ved at tilføje hvid og mørk chokolade og gojibær. Jeg havde nogle goyabær liggende hjemme, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til. Jeg købte dem billigt i Tiger butikken. Jeg elsker lakrids i alle afskygninger, og derfor prøver jeg ofte at finde en opskrift hvori der indgår lakrids. Jeg har f.eks. lavet aftensmad med lakrids, i form af kylling i lakrids og appelsin, som smagte rigtig godt, og som jeg helt sikkert vil lave igen. Det kan være at jeg lægger opskriften på bloggen på et tidspunkt.

Tilbage til småkagerne, det viste sig at blive en god kombination af chokolade, lakrids og gojibær, og småkagerne bliver spist af alle i huset undtagen den yngste Elias på 3 år. For at gøre småkagerne mere børnevenlige, kan man mindske på lakridsindholdet. Jeg brugte raw lakrids fra Johan Bülow og fint lakridspulver fra Tiger butikken halvt om halvt. Hvis du bruger chokolade, vil jeg anbefale mørk chokolade med mindst 70% indhold kakao og/eller en god hvid chokolade. 

småkager med lakrids og hvid chokolade

DIY-9blog

Her kommer opskriften, som du kan printe ud, eller gemme via www.yumprint.com. Du kan logge ind på yumprint via facebook eller twitter.

SPICY SMÅKAGER med lakrids, chokolade og gojibær
Lækre småkager med lakrids, chokolade og gojibær. Hvis du kan lide lakrids, er du helt sikkert vild med disse småkager :-)
Write a review
Print
INGREDIENSER
 1. 200 g hvedemel
 2. 1/2 tsk bagepulver
 3. 2 spsk lakridspulver (fint eller raw)
 4. 1 pk gojibær fra Tiger (35 g)
 5. 90 g smør
 6. 200 g sukker
 7. 1 æg
 8. 50 g hvid chokolade
 9. 50 g mørk chokolade
INSTRUKTIONER
 1. Smelt smør og hæld det i røremaskinen / en skål.
 2. Bland mel, bagepulver og lakridspulver sammen, og sigt det i smøret. Rør godt sammen.
 3. Tilsæt sukker, æg, gojibær og hakket chokolade og rør indtil dejen er sammenhængende.
 4. Rul dejen ud i små pølser.
 5. Læg pølserne på et skærebræt og afdæk med husholdningsfilm.
 6. Stil dejen i fryseren indtil den er hård nok. Den skal være rimelig hård, ellers går den i stykker når du skærer den.
 7. Tænd for ovnen på 180 grader C, inden du fortsætter.
 8. Skær dejpølserne i ca. 1 cm tykke skiver.
 9. Læg dem på bageplade med bagepapir, og stil dem i ovnen i ca 8-10 min.
 10. Velbekomme!
Notes
 1. Småkagerne kan være lidt stærke hvis man ikke er til lakrids. Hvis du laver disse til børn så brug en mindre mændge lakridspulver eller undlad det helt.
Adapted from DIY foodblog
Adapted from DIY foodblog
http://www.diyfoodblog.com/

Skriv en kommentar