LANGTIDSHÆVET BRØD MED LAKRIDS, SPELTMEL OG FULDKORNS HVEDEMEL

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Dagens opskrift er på langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel. Jeg kan ikke tåle rug, så jeg spiser helst ikke brød med rugmel. Derfor bager jeg selv brød af og til for at få spist lidt brød og ellers spiser jeg knækbrød. Jeg fandt en god brødopskrift på nettet og tilpassede den, så jeg fik brugt den sidste kærnemælk rest jeg havde i køleskabet. Jeg ville også afprøve min Johan Bülow salty liquorice sirup, så den brugte jeg også her. Hvis du ikke har den, kan du erstatte med ahorn sirup ellers kan det også undlades helt. Jeg elsker bare alt med lakrids og da jeg ikke havde prøvet at bage et brød med lakrids før, måtte jeg prøve det her.

Brødet blev rigtig lækkert, sprødt ovenpå og dejligt blødt indeni. Lakrids sirup gav brødet en god smag, og gjorde at brødet smagte af noget uden at det tog overhånd. Jeg bagte brødet en morgen inden drengene blev afleveret til børnehaven. Jonatan spiste 3 skiver og Elias spiste 2 skiver, og de røg ned på ingen tid :-) Det er dejligt når drengene kan lide det jeg laver, og det er selvfølgelig også meningen. Jeg håber at I vil synes om brødet også. Jeg spiste brødet til frokost sammen med en lækker lakrids smoothie.

Jeg har flere opskrifter på vej, som bliver lagt op når der er tid og overskud til det. Når jeg skal passe min sygdom, så må der prioriteres lidt og derfor kommer der opskrifter op i perioder og andre perioder vil være mere stille på bloggen. Opskriften på langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel følger efter billederne.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskrift på lækkert langtidshævet brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel på diyfoodblog nu.

Opskriften følger herunder. Du kan printe den ud eller gemme den via din profil på yumprint.

LANGTIDSHÆVET BRØD MED LAKRIDS, SPELTMEL OG FULDKORNS HVEDEMEL
Yields 2
Lækkert brød med lakrids, speltmel og fuldkorns hvedemel. Brødet har en sprød skorpe og er lækkert blødt indeni, og lakridssirup gør at brødet smager af noget, uden at det tager overhånd.
Write a review
Print
INGREDIENSER
 1. 4 dl koldt vand
 2. 4 dl kærnemælk
 3. 20 g gær
 4. 1 spsk salt
 5. 200 g fuldkorns speltmel
 6. 200 g fuldkorns hvedemel
 7. 7-900 g hvedemel
 8. 3 spsk Johan Bülow salty liquorice
SÅDAN GØR DU
 1. Opløs gæren i koldt vand i en røremaskine (eller i en skål).
 2. Hæld kærnemælk, salt og lakridssirup i og rør det sammen.
 3. Tilsæt fuldkorns speltmel og fuldkorns hvedemel og rør det godt sammen.
 4. Til sidst tilsætter du hvedemelet, lidt ad gangen, og rører rundt indtil dejen er nogenlunde sammenhængende.
 5. Hæld dejen i to brød bageforme og stil i køleskab overdækket med et viskestykke.
 6. Lad dejen hæve i mindst 12 timer. Den kan kan stå i køleskabet i op til 4-5 dage.
 7. Bag brødet i ovnen ved 180 grader C varmluft i ca.35-45 min.
 8. Hvis det lyder hult når du banker på bunden af brødet, er det færdigt. Hvis ikke så sæt det ind i ovnen i ca. 10 minutter ekstra.
NOTATER
 1. Når du tilsætter hvedemel til sidst, så tilsæt da ikke efter vægten, men efter hvordan konsistensen af dejen bliver. Dejen skal være sammenhængende uden at være for tyk.
Adapted from DIY foodblog
Adapted from DIY foodblog
http://www.diyfoodblog.com/

Skriv en kommentar