LÆKKER HJEMMELAVET RABARBERSAFT

Dagens opskrift er på hjemmelavet rabarbersaft med skumfiduser. Jeg har fundet opskriften fra samme bog som chai te latte med skumfiduser, nemlig fra bogen “den lille bog om chamallows” af Lene Knudsen. Jeg har mange gode minder fra min barndom om rabarber. Min mor plejede at lave rabarbergrød ret tit, og rabarbersuppe fik vi også en gang imellem efter middagsmaden. Da jeg så denne opskrift på rabarbersaft måtte jeg prøve den, især da jeg har mange rabarberrester i frysereren, der trængte til at bruges inden næste sæson. 

Jeg lavede rabarbersaften til drengene i lørdags, og de blev meget glade for den, især Elias. Rabarbersaften var et sikkert hit og passede fint nu her når det er begyndt at blive varmere. Saften har en meget lækker smag, lige tilpas sød og ikke for sur. Jeg brugte 400 g sukker i stedetfor 500 g som der står i opskriften, og så tog jeg også lidt mere vand i til sidst, så saften blev lidt tyndere. Dette kan du selv ændre på efter din smag. Drengene fik også lov til at spise rabarberkompot som jeg siede fra med sukker på. Dette plejer jeg også at spise som barn dengang min mor lavede rabarbersuppe. Det var bare det bedste at spise rabarberkompot med sukker på.

De glas jeg har brugt til rabarbersaften på billederne, er de nye (gamle) mælke og fløde glas jeg har fået fra min svigerfar Henning. Vi var ude hos ham i søndags, og da jeg ville hente nogle gamle retro carlsberg flasker fra Stefans lager, viste Henning mig nogle gamle mælkeglas og flødeglas, og jeg var straks helt solgt. De var simpelten så søde. Jeg har nemlig ledt efter sådanne glas længe, især med dansk tekst på. Da svigerfar så kommer forbi mandag med et helt sæt mælke og flødeglas var det bare det bedste der kunne ske. Det var næsten ligesom det var juleaften:-)

Jeg benyttede selvfølgelig nogle af disse søde mælkeglas til min rabarbersaft. Det giver en helt anden stemning på billederne, at have sådan nogle søde glas at præsentere rabarbersaften i.

Ellers har jeg flere opskrifter der kommer op på bloggen om et par dage. Jeg har brugt de to sidste dage på at komme ovenpå igen efter weekenden. Weekenden gik med at sortere tøj i kælderen, rydde lidt op og male borde. Når jeg har været aktiv i weekenden, kræver det til gengæld at jeg slapper mere af igen de efterfølgende dage. Jeg glæder mig til at jeg igen kan sidde mere oppe igen, så jeg bedre kan læse og skrive.

Opskriften på rabarbersaft følger efter billederne. Skriv endelig kommentar hvis du har prøvet opskriften eller hvis du har andet på hjerte. Ha en rigtig god aften.

rabarbersaft-2

opskrift på rabarbersaft med skumfiduser på DIYfoodblog nu!

rabarbersaft-6

 Elias var tosset med rabarbersaften.

opskrift på rabarbersaft med chamallows på DIYfoodblog nu!Jonatan var også glad for rabarbersaften.

opskrift på rabarbersaft med chamallows på DIYfoodblog nu!

blog

LÆKKER HJEMMELAVET RABARBERSAFT
Opskrift på lækker hjemmelavet rabarbersaft med chamallows.
Write a review
Print
DU SKAL BRUGE
 1. 10 chamallows (skumfiduser)
 2. 1 kg rabarber
 3. saften af 1 citron
 4. 500 g rørsukker (jeg brugte 400 g)
SÅDAN GØR DU
 1. Smelt de 10 chamallows med 3 spsk vand i en gryde ved svag varme under omrøring. Tag gryden af varmen.
 2. Skær rabarberne i små stykker.
 3. Varm rabarberstykkerne sammen med de smeltede chamallows og 7,5 dl vand i en anden gryde ved middel varme i 10-15 minutter. Si saften fra.
 4. Varm den siede saft op med sukker og citronsaft. Bring det i kog og fjern løbende det hvide skum som dannes på overfladen. Tag gryden af varmen når saften er gennemsigtig og lad den køle af.
 5. Hæld saften på flaske og opbevar den i køleskabet.
 6. Fortyndes med vand efter smag.
 7. Velbekomme!
Notes
 1. Jeg brugte 400 g rørsukker da jeg syntes at 500 g virkede som om at det var for meget. Resultatet blev fint, lækker velsmagende saft uden hverken at være for sød eller sur.
Adapted from Fra "den lille bog om chamallows" af Lene Knudsen
Adapted from Fra "den lille bog om chamallows" af Lene Knudsen
http://www.diyfoodblog.com/

Comments

Skriv en kommentar