FASTELAVNSBOLLER a la DIYfoodblog

opskrift på fastelavnsboller a la diyfoodblogDagens opskrift er på fastelavnsboller a la diyfoodblog. Det jeg har bagt er gammeldags fastelavnsboller med vanilje creme, frysetørret brombær og så har jeg pyntet med hvid chokolade og frysetørret brombær. Jeg har brugt sigtet speltmel og hvedemel cirka halvt om halvt. Det er første gang jeg prøver at bage fastelavnsboller med speltmel, og jeg må sige at det lykkedes rigtig godt. Spørgsmålet er så om det er så meget sundere med sigtet speltmel. Men bollerne blev lette, luftige og bløde, ligesom jeg ønskede dem. Det der er vigtigt når man bager boller, er at man ikke tilsætter for meget mel. Fordi ellers bliver de hårde og tunge. Dejen skal faktisk være blød og let klæbrig når man stiller den til hævning (tak til Randi og Eyðfinn der har lært mig det:). Jeg har rørt dejen i min Kitchen Aid køkkenmixer i ca. 10 minutter. Dette giver også dejen optimale betingelser for hævning. Du kan dog ælte i hånden, det kræver bare mere knofedt. 

Ellers begyndte drengenes vinterferie i går. Vi var til fastelavnsfest hos BR legetøj i går eftermiddag. Vejret var så godt, og Jónatan og Elias hyggede sig. I den kommende uge vil vi bl.a. tage til biografen, og så kommer Rosa fra Rouladegade til musikhuset 7. mars. Dette ved jeg at Jónatan glæder sig meget til, han har længe snakket om Rosa fra Rouladegade, og om hvordan han kunne tænke sig at være med. Stefan har ikke vinterferie, så det bliver en udfordring, men jeg tror (håber!) at det kommer til at gå godt. Jeg har fået drengene ind i mere faste rutiner, og jeg har også sat begrænsninger på hvor længe de må spille på deres ipad og se TV. Det har hjulpet meget på deres rastløshed, at de har fået faste rutiner. De er meget bedre til at lege sammen, og med andre ting, så som bordspil, og inde på værelset eller udenfor. Jónatan har bl.a. lært Elias at spille skak. Det varmer at se hvordan Jónatan hjælper sin lillebror. 

Tilbage til opskriften på fastelavnsboller a la DIYfoodblog. Jeg er stadig på palæo diæten, men jeg er dog ikke helt fanatisk. Til fastelavn skal man spise fastelavnsboller synes jeg. Opskriften følger efter billederne. Rigtig god fastelavn til alle!

opskrift på fastelavnsboller a la diyfoodblog

opskrift på fastelavnsboller a la diyfoodblog

opskrift på fastelavnsboller a la diyfoodblog

opskrift på fastelavnsboller a la diyfoodblog

FASTELAVNSBOLLER a la DIYfoodblog
Write a review
Print
DU SKAL BRUGE
Boller
 1. 50 g gær
 2. 2 1/2 dl mælk
 3. 2 spsk sukker
 4. 125 g blødt smør
 5. 1 tsk stødt kardemomme
 6. 1 æg
 7. 300 g sigtet speltmel
 8. ca. 250 g hvedemel
Fyld
 1. 1 æg
 2. 2 spsk sukker
 3. 1 spsk vanilje pulver
 4. 1 spsk vanilje ekstrakt
 5. 1 spsk majsstivelse
 6. 2 1/2 dl fløde
 7. 1 dl mandelmel (blendet smuttede mandler)
 8. 2 spsk frysetørret brombær pulver (eller anden frysetørret frugt)
Pynt
 1. ca. 1 dl hvide chokoladeknapper
 2. 1 spsk smør
 3. Frysetørret brombær (eller anden frysetørret frugt)
SÅDAN GØR DU
Creme
 1. Begynd med cremefyldet eller lav det mens bollerne hæver. Pisk æg, sukker, vanilje ekstrakt og vanilje pulver sammen. Tilsæt derefter majsstivelse i, og pisk igen. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet, mens du pisker. Tag gryden af varmen rør mandel melet i. Blend frysetørret brombær til pulver (jeg brugte mit kaffekværn) eller brug en morter, og rør det i cremen. Stil cremen til side.
Dejen
 1. Varm mælken i microbølgeovnen til den er fingervarm. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, smør (skåret i tern), æg, speltmel, kardemomme og rør det godt sammen. Jeg brugte min køkkenmikser, men du kan også bruge en stor ske og røre rundt. Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen indtil du har en blød og let klæbrig dej. Rør dejen i køkkenmixeren i ca. 10 minutter på mellem hastighed (eller ælt dejen godt med hænderne). Stil dejen til hævning et varmt sted i en time.
 2. Efter hævning stilles ovnen på 200 grader C varmluft, og dejen rulles ud til en stor rektangulær firkant cirka 1/2 cm tyk. Skær 10 firkanter ud og kom en lille top kagecreme på hver (se billede). Fold firkanten sammen og klem til. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
 3. Bag bollerne i ca. 10-15 minutter, indtil de er lidt gyldne.
 4. Lad dem køle af på en bagerist.
 5. Når bollerne er kølet af laver du pyntet.
 6. Smelt de hvide chokoladeknapper i microbølgeovnen 20 sekunder ad gangen og rør rundt. Rør 1 spsk smør deri.
 7. Pynt bollerne med chokoladen og drys frysetørret brombær ovenpå.
 8. Velbekomme!
Notes
 1. Opskriften giver ca. 10 boller.
http://www.diyfoodblog.com/

Skriv en kommentar