BANAN CHOKOLADE MUFFINS

Dagens opskrift er på banan chokolade muffins a la Leila Lindholm. Jeg købte hendes bog “a piece of cake” hos Netto, den måtte jeg bare have da jeg så at den var så billig. Jeg elsker svensk bagværk og i anledning af at svenske prinsesse Madeleine blev gift her i weekenden, synes jeg det er passende med en svensk opskrift på bloggen i dag, ikke fordi jeg er royalist eller noget :-)

Vi var for nogle år siden på ferie i Stockholm og jeg må sige at jeg var imponeret over den mad man fik allesteder, både på cafeér og restauranter. Stockholm er en så hyggelig by og jeg er sikker på at vi tager derhen igen på et tidspunkt. 

Ellers er jeg blevet lidt mere optimistisk til at jeg kan beholde min interesse for at bage og fotografere på trods af min sygdom. Jeg er begyndt på en ny medicin i weekenden, og jeg håber at den vil gøre mig mere mobil. Jeg er i hvert fald lidt mere positiv nu, og det hjælper selvfølgelig også at vejret er godt for tiden. Det giver mig lidt mere energi. 

Disse muffins blev rigtig gode, de har en lækker og fyldig smag af chokolade og banan. At de både indeholder smeltet chokolade og kakaopulver, gør dem kun endnu mere lækre  :-) 

Jeg vil smutte ud på terassen nu inden drengene kommer hjem. Ha en rigtig god dag allesammen! og husk at du kan melde dig til mit nyhedsbrev! Opskriften på banan chokolade muffins følger efter billederne.

Opskrift på banan chokolade muffins på bloggen nu!

opskrift på banan chokolade muffins a la leila lindholm

FRA MIN HAVE :-)

opskrift på banan chokolade muffins a la leila lindholm

_MG_5599

opskrift på banan chokolade muffins a la laila lindholm

BANAN CHOKOLADE MUFFINS
Yields 24
Write a review
Print
DU SKAL BRUGE
 1. 6 æg
 2. 5 dl sukker
 3. 2 tsk vaniliesukker
 4. 100 g smør
 5. 2 dl creme fraice
 6. 4 spsk kold kaffe
 7. 7 dl hvedemel
 8. 4 tsk bagepulver
 9. 8 spsk kakaopulver
 10. 2 nips salt
 11. 200g mørk chokolade
 12. 4 modne bananer
 13. 2 spsk kanel
SÅDAN GØR DU
 1. Varm ovnen op til 175 grader C.
 2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende.
 3. Smelt smørret, hæld creme fraice og kaffe i og bland det i dejen.
 4. Bland hvedemel, bagepulver, kakao, kanel og salt og vend det forsigtig i dejen.
 5. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over simrende vandbad. Vend chokoladen i dejen.
 6. Mos bananerne og vend dem i dejen.
 7. Sæt papirforme i muffinforme af metal og fyld formene 2/3 op med dej.
 8. Bag kagerne på ovnens midterrille i ca. 15 min. og lad dem køle af.
NOTATER
 1. Jeg fulgte ikke opskriften præcis, da jeg manglede æg, så istedetfor brugte jeg 4 æg. Jeg brugte også kun 1 spsk kanel, da jeg var bange for at de ville smage for meget af kanel. Og til sidst brugte jeg ikke kold kaffe ej heller creme fraice, men kærnemælk istedet da det var det jeg havde i køleskabet. Der er en chokoladeglasur opskrift som man kan bruge til disse muffins, men jeg synes at disse muffins smagte super, og behøver ikke ekstra sødme.
Adapted from a piece of cake
Adapted from a piece of cake
http://www.diyfoodblog.com/

Skriv en kommentar